Binnen AMU Freestechniek B.V. streven we naar kwaliteit. Denk hierbij niet alleen aan het leveren van kwaliteitsproducten, maar ook aan het opbouwen van waarde volle contacten met klanten, of liever gezegd; relaties. Samen met desbetreffende relaties wordt er geregeld gespard over bijvoorbeeld het ontwerp- en/of ontwikkelproces van producten. En dit alles rondom de keukentafel.

AMU is een specialistisch, maar tegelijkertijd veelzijdig bedrijf. We zijn werkzaam binnen verschillende sectoren, wat vrij bijzonder is aangezien wij gespecialiseerd zijn in frezen. Hier is bewust voor gekozen, waardoor AMU zich zo kan onderscheiden en de gewenste kwaliteit goed kan waarborgen. Denk qua sectoren aan de machinebouw, biotechnologie, land- en tuinbouw, matrijzenwereld, maar ook hebben we de wielen van Solar wagens geproduceerd (2011-2013) die ook hebben gestreden in Australië en zelfs gewonnen.

Globaal gezien wordt er op twee verschillende manieren gewerkt. Allereerst wordt er voor Original Equipment Manufacturers (OEM) gewerkt. Voor dit soort machinebouwers worden onderdelen en spare parts die de hele wereld over gaan. Daarnaast wordt er binnen AMU gewerkt als downstream producent. Er zijn samenwerkingsverbanden afgesloten met diverse grote bedrijven waarvoor prototypes en nulseries worden geproduceerd.

Om dit te kunnen verwezenlijken werken we met het volgende:
– Uitsluitend nieuwe CNC freesmachines + een beladingsrobot
– Een CADCAM systeem op 3D niveau
– Een gereedschap beheersysteem
– Een krimpapparaat