Over AMU Freestechniek B.V.

AMU Freestechniek is een klein familiebedrijf, gespecialiseerd in frezen. AMU streeft ernaar om met relaties mee te denken en ze te ontlasten. Het opbouwen van een goede relatie met klanten is hierbij enorm belangrijk. De omvang van het bedrijf, de flexibiliteit, de veilig een fijne werkomgeving resulteert in het maken van klant specifieke, kwalitatief goede producten.

Binnen AMU Freestechniek B.V. streven we naar kwaliteit. Denk hierbij niet alleen aan het leveren van kwaliteitsproducten, maar ook aan het opbouwen van waardevolle contacten met klanten, of liever gezegd; relaties. Samen met desbetreffende relaties wordt er geregeld gespard over het ontwerp- en/of ontwikkelproces van producten. En dit alles in een ontspannen, huiselijke sfeer.

AMU is een specialistisch, maar tegelijkertijd veelzijdig bedrijf. We zijn werkzaam binnen verschillende sectoren, wat vrij bijzonder is aangezien wij gespecialiseerd zijn in frezen. Hier is bewust voor gekozen, waardoor AMU zich zo kan onderscheiden en de gewenste kwaliteit goed kan waarborgen. Denk qua sectoren aan de machinebouw, biotechnologie, land- en tuinbouw, en de matrijzenwereld.

Globaal gezien wordt er op twee verschillende manieren gewerkt.. Allereerst wordt er voor Original Equipment Manufacturers (OEM) gewerkt. Voor dit soort machinebouwers worden onderdelen en spare parts die de hele wereld over gaan. Daarnaast wordt er binnen AMU gewerkt als downstream producent. Er zijn samenwerkingsverbanden afgesloten met diverse grote bedrijven waarvoor prototypes en nul-series worden geproduceerd.

Om dit te kunnen verwezenlijken werken we met:

  • 3 en 5 assige freesmachines + een beladingsrobot
  • Een CADCAM systeem op 3D niveau
  • Een gereedschap beheersysteem
  • Een krimpapparaat

Foto 05-10-2020 11 10 50 (1)