Hartford MVP-10

De Hartford CNC Bewerkingscentrum MVP-10 met Heidenhain besturing kent de volgende kenmerken: ‘Een hoge stijfheid en stabiliteit in combinatie met een hoge dynamiek en nauwkeurigheid. De massieve, gegoten constructie heeft een gunstige invloed op de hoge statische en dynamische stijfheid en garandeert tevens een hoge nauwkeurigheid en lange levensduur van de machine. Verder worden in deze machine in alle assen lineair geleidingen van de hoogste kwaliteit toegepast; de extra brede basis voorkomt overhang van de assen hetgeen resulteert in een hoge stijfheid en langdurig hoge nauwkeurigheid’.

De hoofdaandrijving van de MVP-10 is een frequentie gestuurde, onderhoudsvrije draaistoommotor. De asaandrijvingen zijn frequentie gestuurde draaistoommotoren, die een hoog acceleratievermogen en een hoog koppel bieden. De Heidenhain iTNC530 is de standaard besturing van deze machine.

De automatische gereedschapswisselaar bij de MVP-10 is als trommelmagazijn uitgevoerd. Dit magazijn heeft 30 plaatsen met vrije gereedschapskeuze in twee richtingen.