Hartford LG-500

De Hartford CNC Bewerkingscentrum LG-500 met Fanuc besturing kent de volgende kenmerken: ‘Een hoge stijfheid en stabiliteit in combinatie met een hoge dynamiek en nauwkeurigheid. De massieve, gegoten constructie heeft een gunstige invloed o de hoge statische en dynamische stijfheid en garandeert tevens een hoge nauwkeurigheid en lange levensduur van de machine. Verder worden in deze machine in alle assen lineair geleidingen van de hoogste kwaliteit toegepast; de extra brede basis voorkomt overhang van de assen hetgeen resulteert in een hoge stijfheid en langdurig hoge nauwkeurigheid’.

De hoofdaandrijving van de LG-500 is een frequentie gestuurde, onderhoudsvrije draaistoommotor. De asaandrijvingen zijn frequentie gestuurde draaistoommotoren, die een hoog acceleratievermogen en een hoog koppel bieden. De Fanuc-AI100 is de standaard besturing van deze machine.

De automatische gereedschapswisselaar bij de LG-500 is als trommelmagazijn uitgevoerd. Dit magazijn heeft 24 plaatsen met vrije gereedschapskeuze in twee richtingen. Het magazijn is geschikt voor gereedschapshouders met conus ISO40. De aantrekking van gereedschapshouders in de spil gebeurt met een schotelverenpakket. Het gereedschap wordt bij de gereedschapswissel door middel van een pneumatisch-hydraulische drukoverzetten gesloten.

De Hartford LG-500-ST wordt uitsluitend gebruikt voor het produceren van producten uit staal.
De Hartford LG-500-AL wordt voornamelijk gebruikt voor het produceren van producten uit aluminium.